Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China avertizează: Puterile străine să nu se amestece în Hong Kong!

Daily Express
china

Beijingul ”nu va sta cu braţele încrucişate” dacă situaţia devine ”incontrolabilă” la Hong Kong şi are ”suficiente mijloace şi destulă putere să reprime tulburările rapid”, a dat asigurări, joi, ambasadorul Chinei la Londra, relatează AFP.

”Dacă situaţia continuă să se deterioreze, iar tulburările devin incontrolabile pentru Guvernul (din Hong Kong), arunci Guvernul central (chinez) nu va rămâne cu braţele încrucişate”, a dat asigurări Liu Xiaoming într-o conferinţă de presă la Londra.

”Ţin să repet că Hong Kongul face parte din China. Nicio ţară străină nu trebuie să se amestece (...). Cerem puterilor străine să respecte suveranitatea chineză”, a subliniat ambasadorul.

Această declaraţie intervine în contextul în care forțe paramilitare chineze se află la granița cu teritoriului autonom Hong Kong. După două luni de manifestaţii la Hong Kong în favoarea democraţiei, Beijingul a lăsat să planeze în ultimele zile spectrul unei intervenţii în vederea restabilirii ordinii în fosta colonie britanică.

Presedintele SUA Donald Trump a cerut „umanitate”.

"În China, milioane de locuri de muncă dispar pentru a se duce în ţări care nu sunt supuse taxelor vamale. Mii de întreprinderi părăsesc ţara. Bineînţeles că China vrea să încheie un acord cu SUA. Dar mai întâi cu umanitate faţă de Hong Kong!", a avertizat Donald Trump.

Ulterior, într-un alte mesaj pe Twitter, într-o tonalitate diferită, el a asigurat că preşedintele chinez Xi Jinping ar putea dovedi această umanitate, sugerând în treacăt o "întâlnire personală".

Hong Kongul a fost restituit Chinei de către fosta putere colonială britanică în 1997, însă teritoriul cu şapte milioane de locuitori îşi păstrează un statut special, are în principiu un Guvern autonom şi altă monedă decât yuanul chinez.

Citește și: SURSE - Analiză internă PSD pentru turul 1 la prezidențiale .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.