Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China bate cu pumnul în masă pentru pacea din Ucraina: Mesaj tăios, după ieșirea acidă la adresa SUA

DW
armata ucraina

China sprijină toate eforturile care duc spre o soluţie paşnică la "criza" din Ucraina, a declarat sâmbătă la Adunarea Generală a ONU ministrul de externe al Chinei, Wang Yi. Oficialul chinez a subliniat că prioritatea stringentă în acest moment este facilitarea negocierilor de pace. "Soluţia fundamentală este să abordăm preocupările legitime privind securitatea ale tuturor părţilor şi să construim o arhitectură de securitate echilibrată, eficientă şi durabilă. Facem apel la toate părţile implicate să prevină o extindere a crizei şi să protejeze drepturile legitime şi interesele ţărilor în curs de dezvoltare", a declarat Wang Yi, scrie Rador.

Partener strategic al Rusiei, China a rămas ferm pe poziții, criticând sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, dar fără să sprijine sau să ajute campania militară a Rusiei în Ucraina. Wang Yi a mai spus că Beijingul va continua să lucreze pentru "reunificarea pașnică" cu Taiwanul și că ar trebui să combată "activitățile separatiste de independență", luând în același timp măsuri ferme pentru a se opune oricărei interferențe externe. "Numai prin împiedicarea cu hotărâre a activităților separatiste putem să fondăm o bază adevărată pentru reunificarea pașnică. Când China va fi complet reunificată, doar atunci va putea exista o pace durabilă în Strâmtoarea Taiwan", a spus ministrul chinez de externe.

Wang s-a întâlnit vineri, la New York, timp de 90 de minute cu secretarul de stat american, Antony Blinken. După întrevedere, China a acuzat Statele Unite că transmit "semnale foarte greșite și periculoase" cu privire la Taiwan, după ce Antony Blinken i-a spus lui Wang Yi că menținerea păcii și a stabilității Taiwanului este de o importanță vitală. Tensiunile legate de Taiwan au crescut după o vizită în această țară în luna august a președintelui Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, Nancy Pelosi - vizită urmată de exerciții militare chinezești la scară largă - precum și după promisiune făcută de președinte SUA, Joe Biden, care a spus că va apăra Taiwanul guvernat în mod democratic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.