Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China caută să se aprovizioneze cu gaze naturale lichefiate pentru iarnă

energynews.pro
gaze gnl

China revine pentru a cumpăra aprovizionarea cu gaze pe timp de iarnă, într-un risc pentru echilibrul global. Unipec, brațul comercial al Sinopec, a lansat o licitație pentru a achiziționa mai mult de o duzină de transporturi pentru această iarnă, pe lângă livrările până la sfârșitul anului 2024, potrivit unor comercianți care au cunoștință de acest lucru, scrie bnnbloomberg.ca.

Deși nu este clar dacă transporturile Unipec sunt pentru a satisface cererea internă sau pentru a fi utilizate în portofoliul său de tranzacționare, aceasta este totuși cea mai mare inițiativă a unui importator chinez de stat de a achiziționa GNL de pe piața spot din februarie încoace.

Importurile de GNL ale Chinei au scăzut cu 20% anul trecut din cauza restricțiilor de virus și a prețurilor ridicate. Deși livrările au crescut în acest an, ele sunt încă sub nivelurile din 2021, când China era principalul cumpărător mondial.

Posibila revenire a națiunii pe piață ar putea reduce disponibilitatea GNL pentru Europa, care apelează la combustibilul super-refrigerat pentru a înlocui livrările de gaze prin conducte din Rusia.

Riscurile, de la vremea friguroasă până la greve și apetitul Chinei pentru combustibil, amenință să perturbe echilibrul delicat al pieței GNL, potrivit directorilor și analiștilor prezenți la conferința Gastech din Singapore de săptămâna trecută.

De asemenea, schimbarea vine în contextul în care importatorii de GNL din China rezervă mai multe sloturi la terminalele de import, probabil în încercarea de a acumula stocuri înaintea sezonului de încălzire de iarnă, potrivit BloombergNEF. Cu toate acestea, există mai multe sloturi disponibile la terminale decât în urmă cu un an, ceea ce reflectă nivelul sănătos al stocurilor și creșterea economică slabă care va afecta cererea de gaze.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.