Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beijingul cere Statelor Unite să renunţe la 'vechea rutină a actelor unilaterale de intimidare'

eureporter.co
China SUA

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a criticat, vineri, într-o conversaţie cu secretarul de Stat american, Antony Blinken, abordarea Statelor Unite în relaţiile bilaterale şi a reafirmat poziţia Beijingului în problema războiului din Ucraina, pledând pentru respectarea suveranităţii, conform Mediafax.

Statele Unite trebuie să înceteze subminarea dezvoltării Chinei şi să renunţe la "vechea rutină a actelor unilaterale de intimidare", i-a transmis Wang Yi lui Antony Blinken, potrivit agenţiei Reuters.

Ministrul chinez de Externe a cerut respectarea principiilor stabilite de preşedinţii Xi Jinping şi Joseph Biden cu ocazia întâlnirii din noiembrie, de la summitul Grupului G20.

Biden a exprimat obiecţii privind "acţiunile coercitive şi din ce în ce mai agresive" ale Beijingului faţă de Taiwan, iar Xi Jinping a atras atenţia că evitarea ingerinţelor SUA în problema Taiwanului reprezintă o "linie roşie".

Acum, Wang Yi a insistat că Beijingul şi Washingtonul trebuie să se concentreze pe transpunerea la nivel practic a consensului celor doi preşedinţi.

"Este necesară intensificarea consultărilor asupra principiilor de bază ale relaţiilor China-SUA, promovarea dialogului la toate nivelurile şi soluţionarea problemelor specifice dintre cele două ţări la nivel de grupuri de lucru", a subliniat Wang Yi.

Wang Yi a reafirmat poziţia Chinei în privinţa războiului dintre Rusia şi Ucraina, subliniind, potrivit agenţiei Xinhua, că a pledat permanent pentru pace, pentru negocieri şi pentru respectarea Cartei ONU. China va continua să joace un rol constructiv, în modul ei propriu, pentru soluţionarea crizei, a insistat Wang Yi.

China, care a îmbunătăţit relaţiile cu Rusia în ultimul an, a evitat să condamne direct invazia militară rusă în Ucraina, dar a pledat pentru respectarea suveranităţii tuturor ţărilor. China nu a aplicat sancţiunile impuse de Occident Rusiei, dar nici nu a furnizat armament Moscovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.