Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China închide un oraș pentru un singur caz de COVID, interzicând farmaciilor să vândă medicamente împotriva febrei

ndtv.com
china covid

Orașul Yongcheng, din provincia chineză Henan, a fost plasat în carantină, după ce un localnic a fost diagnosticat cu COVID-19 cu o zi înainte.

Ca parte a lockdown-ului, autoritățile orașului au ordonat ca toți cei 1,6 milioane de locuitori să facă cel puțin un test covid de luni până miercuri și ca doar o singură persoană din gospodărie să aibă voie să iasă zilnic din casă pentru a face cumpărături.

De asemenea, conform regulilor de izolare, niciun mijloc de transport în comun nu are voie să circule, iar toate magazinele, companiile, restaurantele și centrele de conferințe trebuie să fie închise.

Doar magazinele alimentare, farmaciile și spitalele au voie să funcționeze, însă farmaciile nu au voie să vândă medicamente pentru tratarea febrei sau a tusei și nici medicamente antivirus și antibiotice.

De asemenea, autoritățile au înființat puncte de control în oraș pentru a monitoriza circulația oamenilor și pentru a-i opri pe cei care nu au permise, potrivit theepochtimes.com.

Yongcheng este situat în extremitatea estică a Henan și se învecinează cu provinciile Shandong, Jiangsu și Anhui, pe lângă care trec două autostrăzi naționale.

Închiderea întregului oraș după ce o singură persoană a fost diagnosticată este politica actuală pe care o adoptă regimul comunist aflat la putere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.