Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China dă o replică dură Seulului: eliberarea de vize de scurtă şedere pentru cetăţenii sud-coreeni, suspendată

rdi.org
cenzura-china

China a suspendat eliberarea de vize de scurtă şedere pentru cetăţenii sud-coreeni, a anunţat marţi ambasada Beijingului la Seul, în replică la restricţiile sanitare impuse de acesta călătorilor chinezi, transmite AFP, conform AGERPRES.

Măsura va fi 'ajustată în funcţie de suprimarea de către Seul a restricţiilor de intrare discriminatorii faţă de China', a indicat ambasada.

În decembrie, Seulul a impus o serie de restricţii sanitare pentru călătorii venind din China continentală, mai ales restricţii în materie de vize, de zboruri şi obligaţia de a prezenta teste de depistare a COVID-19, invocând o recrudescenţă a cazurilor în China.

Potrivit datelor oficiale, 2.224 de cetăţeni chinezi cu vize de scurtă şedere au aterizat în Coreea de Sud de la 2 ianuarie, iar 17,5% dintre ei au fost depistaţi pozitivi la sosire.

Seulul a restrâns, de asemenea, eliberarea de vize de scurtă şedere pentru cetăţeni chinezi până la sfârşitul lunii ianuarie, excepţie făcând funcţionarii, diplomaţii şi persoanele venite în scopuri umanitare şi comerciale esenţiale.

Guvernul sud-coreean a redus totodată numărul de zboruri dinspre China, care trebuie, în plus, să aterizeze exclusiv pe aeroportul internaţional din Incheon, la circa 50 km vest de Seul.

Insula Jeju, în sudul ţării, ce dispune de un aeroport internaţional propriu şi un regim de intrare distinct pentru vize, era o destinaţie turistică populară pentru cetăţenii chinezi înainte de pandemie.

Seulul 'întăreşte inevitabil anumite măsuri antiepidemice pentru a împiedica propagarea virusului în ţara noastră în urma agravării situaţiei COVID-19 în China', declarase prim-ministrul sud-coreean, Han Duck-soo, anunţând aceste măsuri.

Numărul de turişti chinezi în Coreea de Sud a scăzut de la 6,02 milioane în 2019 la 200.000 în intervalul ianuarie-noiembrie 2022, mai reprezentând doar 7,5% din totalul turiştilor străini, a precizat pentru AFP Ministerul Culturii de la Seul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.