Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China e noua țintă a Statului Islamic: Mai mulți musulmani s-au alăturat teroriștilor

jihad jihadisti islam islamisti

Politicile represive şi restricţiile religioase impuse de către Beijing minorităţilor musulmane din vestul Chinei au determinat peste 100 de persoane să se alăture jihadiştilor Stat Islamic (SI), a explicat miercuri un reputat centru american de reflecţie, citat de AFP.

Autorităţile chineze afirmă de mult timp că gruparea Stat Islamic face recrutări din rândurile uigurilor, musulmani turcofoni care constituie cea mai numeroasă etnie din Xinjiang, o vastă regiune semideşertică, dar bogată în resurse, limitrofă Asiei Centrale.

Citește și: Acesta e cel mai mare cimitir din lume / VIDEO

O parte din populaţia uigură este ostilă tutelei Beijingului şi o aripă radicalizată se află la originea atentatelor din ultimii ani în regiune şi în afara ei, Beijingul imputând aceste atacuri unor grupări ''separatiste'' şi ''islamiste''.

Regimul chinez a reacţionat la această recrudescenţă a violenţelor înăsprind restricţiile în regiune, interzicându-le funcţionarilor şi studenţilor să respecte postul musulman, Ramadan, pedepsind portul bărbilor lungi sau descurajând femeile să poarte vălul islamic.

Citește și: STUDIU Multivitaminele în timpul sarcinii sunt inutile

Or, aceste diverse măsuri, asociate discriminărilor economice şi tensiunilor interetnice, ''pot fi un factor care determină persoane să părăsească ţara şi să caute în altă parte un sentiment 'de apartenenţă' '', subliniază New America Foundation.

Raportul său este bazat pe analiza unor documente de înregistrare referitoare la circa 3.500 de noi combatanţi ai Stat Islamic, divulgate de un transfug al organizaţiei, scrie agerpres.ro.

Citește și: Gonoreea va deveni rezistentă la orice antibiotic: Nu mai poate fi tratată

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.