Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China foloseşte yuanul digital pentru a stimula consumul în economia sa lovită de pandemie

The Wire
china steag

China foloseşte yuanul digital pentru a stimula consumul în economia sa lovită de pandemie, în viitor fiind aşteptate mai multe aplicaţii pentru e-CNY, în vederea îmbunătăţirii transparenţei şi a eficienţei politicilor guvernamentale, transmite Reuters.

În oraşul Shenzhen s-a început luni distribuirea gratuită de monedă digitală, în valoare de 30 milioane yuani (4,50 milioane de dolari), pentru a stimula consumul şi a sprijini afacerile.

Decizia vine la câteva zile după ce în zona Xiong din provincia Hebei s-a lansat o campanie similară, fiind distribuite sub formă de cadouri "pachete roşii e-CNY", în valoare de 50 de milioane yuani, potrivit Agerpres.ro.

China este în fruntea cursei globale pentru lansarea monedelor digitale bancare centrale (CBDC) şi testează yuanul digital, sau e-CNY, în oraşele principale, inclusiv Shenzhen, Beijing şi Shanghai.

La finalul anului trecut, tranzacţiile care utilizau e-CNY au totalizat 87,6 miliarde yuani, fiind deschise 261 milioane de portofele digitale individuale, conform datelor publicate de Banca Centrală a Chinei (PBOC).

"Anterior, când Guvernul dădea subvenţii, existau dificultăţi ca banii să ajungă la cei care aveau nevoie. Cu yuanul digital, banii ajung direct în mâinile beneficiarilor, sporind transparenţa", a apreciat G. Bin Zhao, economist la PwC China.

Acesta a adăugat că în viitor Executivul poate folosi e-CNY pentru plata pensiilor şi stimulentelor fiscale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.