Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China i-a scos din minți! Comandantul Forţelor aeriene regale britanice anunță alianță fulger cu Australia

mike wigston

Comandantul Forţelor aeriene regale britanice (RAF), generalul Mike Wigston, consideră "inacceptabilă" recrutarea de către armata chineză a unor foşti piloţi ai RAF, relatează joi agenţia Reuters. Serviciile de informaţii din Australia şi Marea Britanie i-au atenţionat pe piloţi să nu lucreze pentru Beijing. În octombrie, Marea Britanie a afirmat că va modifica legislaţia pentru a-i sancţiona pe foştii piloţi militari care continuă să antreneze forţe străine, după ce au fost avertizaţi de agenţiile de informaţii britanice să înceteze aceste activităţi. Mike Wigston a precizat într-un interviu acordat postului ABC, în cursul unui salon aerian din Australia, că aceste avertismente se referă la China, scrie Agerpres.

"Am luat decizia de a face public acest lucru într-un mod cât mai sonor şi clar, este inacceptabil şi suntem pregătiţi să atenţionăm public China în acest sens", a spus el. Australia a anunţat la rândul său că va înăspri legislaţia pentru a pune capăt acestei practici. În evaluarea anuală a ameninţărilor prezentată săptămâna trecută, directorul general al agenţiei de informaţii interne a Australiei, Mike Burgess, i-a criticat pe foştii piloţi militar care decid să lucreze pentru regimuri autoritare, numindu-i "lachei" şi "mai curând "unelte de top" decât "piloţi de top".

"Date fiind relaţiile strânse în sfera informaţiilor cu Australia şi alţi aliaţi, am împărtăşit această informaţie, suntem cu toţii vigilenţi în această privinţă şi ne-am coordonat cu autorităţile australiene în tot acest proces", a mai spus responsabilul militar britanic, care a apreciat că avertismentele publice au funcţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.