Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China și Germania sfidează SUA - Își apără relațiile de afaceri cu Iranul, în ciuda amenințărilor lui Donald Trump

Angela Merkel Donald Trump Merkel Trump Merkel

China şi Germania şi-au apărat, miercuri, relaţiile de afaceri cu Iranul, în faţa avertismentului preşedintelui american Donald Trump că orice companie care are relaţii comerciale cu republica islamică nu va mai putea avea relaţii cu Statele Unite, transmite Reuters, conform news.ro.

Comentariile de la Beijing şi Berlin au semnalat nemulţumirea tot mai mare a partenerilor Statelor Unite, care au reimpus marţi sancţiuni stricte împotriva Iranului, faţă de avertismentul de a penaliza companiile din alte ţări care au au activităţi în acest stat.

“China s-a opus ferm sancţiunilor unilaterale şi jurisdicţiilor extinse”, a anunţat Ministerul chinez de Externe într-un comunicat.

Potrivit ministerului chinez, cooperarea comercială a Chinei cu Iranul este deschisă şi transparentă, rezonabilă, corectă şi legală şi nu încalcă nicio rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU.

Guvernul german a arătat că sancţiunile americane împotriva Iranului care au un efect extra-teritorial încalcă legislaţia internaţională, iar Germania aşteaptă ca Washingtonul să ţină cont de interesele europene atunci când aplică astfel de sancţiuni.

Ingrid Mocanu a răbufnit: 'L-au omorât și pe judecătorul Stan Mustață! Sunteți deja criminali, stimabililor! Criminali în serie! Pe viață meritați!'

Reimpunerea sancţiunilor americane a avut loc în urma deciziei preşedintelui Trump din acest an de a retrage SUA din acordul nuclear din 2015, care prevede ridicarea măsurilor punitive în schimbul restrângerii programului nuclear al Iranului.

Sancţiunile impuse marţi de SUA acoperă achiziţiile iraniene în dolari, comerţul cu metale, cărbune, software industrial şi sectorul auto.

Statele europene, care speră că convingă Teheranul să continue să respecte acordul, au promis că vor încerca să atenueze impactul sancţiunilor şi să ceară companiilor să nu se retragă din Iran. Acest lucru este însă dificil de respectat, iar unele companii europene au plecat deja din Iran, argumentând că nu îşi pot pune în pericol afacerile din SUA. Între aceste companii se află şi grupul petrolier francez Total şi producătorii auto PSA, Renault şi Daimler.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.