Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China și SUA, eforturi disperate pentru a pune capăt războiul comercial - Ce au pregătit Donald Trump și Xi Jinping pentru luna viitoare

Donald Trump Xi Jinping

China și Statele Unite au stabilit pentru ianuarie o serie de consultări față-în-față privind comerțul, a anunţat joi Ministerul chinez de Comerţ, în timp ce în ultima lună cele mai mari două economii mondiale au depus eforturi pentru a pune capăt războiului comercial, relatează Reuters, conform Mediafax.

Consultările prin intermediul apelurilor telefonice "intense" vor continua în același timp, a declarat Gao Feng, purtător de cuvânt al Ministerului de Comerț, adăugând că discuțiile au progresat în mod constant în ciuda vacanţei de Crăciun din Statele Unite.

"Chiar dacă partea americană se află în perioada vacanței de Crăciun, echipele economice și comerciale din China și SUA au fost în strânsă comunicare și consultările progresează într-o manieră ordonată așa cum este programat", a spus Gao, când a fost întrebat despre progresele înregistrate în urma negocierilor comerciale.

PNL și USR, mișcare EXPLOZIVĂ după Crăciun - Legea pensiilor, contestată la CCR / DOCUMENT

Gao nu a comentat direct atunci când a fost rugat să confirme o informaţie apărută în mass-media în legătură cu o vizită a delegației comerciale americane programată pentru 7 ianuarie.

"Cele două părți au făcut într-adevăr aranjamente specifice pentru consultările față în față din ianuarie, pe lângă continuarea consultărilor telefonice intense", a spus el, fără a detalia.

Oficialii americani și chinezi au vorbit prin telefon în ultimele săptămâni, dar întâlnirea de luna viitoare ar fi prima discuție faţă în faţă de când președintele american Donald Trump s-a întâlnit cu omologul său chinez, Xi Jinping, la Buenos Aires, pe 1 decembrie.

Trump și Xi au convenit să oprească majorarea taxelor vamale care au perturbat schimburile de mărfuri în valoare de sute de miliarde de dolari dintre cele două națiuni. Cei doi lideri au convenit, de asemenea, să poarte noi discuții, în timp ce Statele Unite au întârziat o majorare prevăzută pentru 1 ianuarie 2019 până în martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.