Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China îl BAGĂ ÎN CORZI pe Donald Trump - Riscul de recesiune al economiei SUA a crescut în ultima lună la 40%

trump semneaza

Războiul comercial dintre Statele Unite şi China a mărit în ultima lună riscul de recesiune pentru economia americană, potrivit majorităţii economiştilor intervievaţi de Reuters, care estimează că probabilitatea ca acest lucru să se întâmple în următorii doi ani a urcat la 40%.

În sondajul de luna trecută acest risc era evaluat de analişti la 35%, fiind pentru prima oară când înregistrează creştere de la nivelul la care s-a aflat din decembrie 2018, conform News.ro.

Citește și: Bogdan Diaconu a LUAT FOC după scandalul de la Eurovision: 'Cer retragerea României din acest concurs'

Preşedintele american Dpnald Trump a minimalizat noile tensiuni apărute în războiul comercial cu China ca fiind ”o mică ceartă”, dar există semne clare că acest conflict are deja impact asupra economiei, iar piaţa a devenit din nou nervoasă.

”Mi-e greu să cred că escaladarea în continuare a tensiunilor comerciale nu va urca riscul de recesiune”, a spus Michael Hanson, director pentru strategie macroeconomică la firma TD Securities.

În timp ce sub 10% dintre respondenţi anticipează intrarea în recesiune a economiei americane anul viitor, peste un sfert dintre economiştii intervievaţi consideră că există o probabilitate de peste 50% în următorii doi ani.

Cea mai pesimistă previziune este o probabilitate de recesiune 70% în următorul an, în creştere faţă de 60% în sondajul de luna trecută.

În cel mai recent sondaj, la care au participat 120 de analişti, media estimărilor arată că avansul economic a încetinit în actualul trimestru la 2%, faţă de 3,2% în primele trei luni ale anului.

În sondajul precedent, estimarea de creştere economică pentru trimestrul actual era de 2,5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.