Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China îl ignoră pe Trump și se pregătește să trimită o delegație în SUA

Heavy.com
Donald Trump

Ministerul chinez de Externe a anunţat luni că o delegaţie chineză se pregăteşte să meargă în Statele Unite pentru negocierile comerciale, chiar dacă preşedintele american Donald Trump a anunţat pe Twitter că va majora tarifele pentru produse chinezeşti de ordinul sutelor de miliarde de dolari, transmite Reuter potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al ministerului, Geng Shuang, care a făcut declaraţia într-un briefing de presă, nu a precizat dacă vicepremierul Liu He, care conduce negocierile comerciale cu Statele Unite, va mai face parte din delegaţie, aşa cum era prevăzut înainte de tweet-urile preşedintelui american.

Duminică, Trump a escaladat puternic tensiunile dintre cele mai mari două economii ale lunii, cu mesaje pe Twitter în care a afirmat că negocierile sunt prea lente şi că vineri va majora tarifele pentru bunuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari, de la 10% la 25%. Preşedintele a mai afirmat că în curând va impune tarife de 25% pentru alte bunuri în valoare de 325 de miliarde de dolari.

Tweet-urile lui Trump au provocat zvonuri legate de anularea vizitei delegaţiei chineze la Washington pentru continuarea negocierilor.

Bursele de acţiuni şi cotaţiile petrolului au scăzut luni, la nivel global, investitorii fiind îngrijoraţi de impactul economic pe care l-ar avea accentuarea tensiunilor comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.