Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China înăspreşte reglementările în domeniul cardurilor de credit, o afacere de 1.300 miliarde de dolari

blockfi.com
bitcoin card credit visa blockfi

China a anunţat reguli mai dure pentru o mai bună reglementare a industriei cardurilor de credit, evaluată la 1.300 miliarde de dolari, cerând creditorilor să adopte o strategie de creştere "prudentă" şi să monitorizeze mai strâns riscurile, transmite Reuters preluat de agerpres.

De asemenea, băncilor le este interzis să folosească numărul cardurilor emise sau cota de piaţă ca principali indicatori ai performanţei şi li s-a solicitat plafonarea numărului cardurilor pasive la 20% din total, conform reglementărilor publicate în comun de Banca Centrală a Chinei şi Autoritatea de Reglementare Bancară (CBIRC).

"Afacerea cardurilor de credit în China înregistrează o creştere rapidă, jucând un rol cheie în facilitarea plăţilor şi a consumului. Totuşi, recent, unele bănci au o supraveghere laxă a riscurilor, afectând interesele clienţilor", se arată într-un comunicat al CBIRC.

La finalul lui 2021, numărul total al cardurilor de credit emise de băncile din China se ridica la 800 milioane, totalul împrumuturilor ajungând la 8.620 miliarde de yuani (1.290 miliarde de dolari), conform datelor publicate de Banca Centrală a Chinei.

Aproximativ 86 de miliarde de yuani din împrumuturile de pe cardurile de credit, sau 1% din total, reprezintă restanţe de şase luni sau mai mult.

Conform noilor reglementări, băncile trebuie să înăsprească supervizarea împrumuturilor de pe cardurile de credit şi să întărească acest control al gestionării riscului. De asemenea, creditorii trebuie să înfiinţeze un sistem solid pentru a monitoriza, identifica, alerta şi preveni abuzurile în afacerea cardurilor de credit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.