Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China interzice homosexualitatea şi adulterul în producţiile video difuzate online

china

Autorităţile chineze au publicat vineri o nouă reglementare, care somează platformele online specializate în streaming video să cenzureze conţinuturile ce prezintă relaţii sexuale considerate "anormale", vizând printre altele homosexualitatea şi adulterul, informează AFP. Între producţiile de ficţiune şi filmele de animaţie vizate de noua reglementare publicată de Asociaţia Chineză pentru Servicii de Internet (CNSA) figurează în special acelea care "arată acte sau relaţii sexuale 'anormale' precum (...) homosexualitatea".

Platformele online care difuzează conţinuturi video trebuie de acum înainte să recurgă la servicii de "cenzori profesionişti" care vor viziona fiecare film, de la început până la sfârşit, şi care vor elimina acele producţii care nu vor fi conforme cu "criteriile politice şi estetice corecte", potrivit unei reglementări publicate de CNSA. Noua reglementare ordonă retragerea sau cenzurarea videoclipurilor ce "aduc atingere imaginii naţionale, conducătorilor revoluţionari, care prezintă cuceriri militare ale foştilor împăraţi sau răspândesc extremismul religios", conform Agerpres.

Conţinuturile violente şi pornografice, cele care prezintă relaţii extraconjugale, prostituţie, dependenţă de droguri sau superstiţii precum "invocarea unor spirite" sunt, de asemenea, interzise. Producătorii video trebuie "să depună eforturi pentru a prezenta în mod corect istoria Chinei", a subliniat acelaşi text. Potrivit agenţiei de presă Xinhau, contravenienţii riscă să fie anchetaţi de Poliţie. Pe 22 iunie, autoritatea chineză pentru media a ordonat unui număr de trei site-uri, unele dintre cele mai populare din China, să nu mai publice videoclipuri şi fişiere audio în streaming din cauza "cuvintelor negative" conţinute de acestea.

Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Cinematografie şi Televiziune a afirmat că reţeaua de socializare Sina Weibo, site-ul iFeng.com şi platforma ACFUN nu dispun de autorizaţiile necesare pentru difuzarea unor fluxuri audiovizuale. Obiectivul, potrivit acestui organism, este "de a face în aşa fel încât spaţiul online să fie mai curat". La începutul lunii iunie, autorităţile chineze au blocat câteva zeci de conturi online care difuzau informaţii şi bârfe despre vieţile private ale unor vedete, acuzându-le că "flatau instinctele vulgare ale publicului". Internetul este un domeniu extrem de controlat în China, o ţară al cărei guvern a blocat reţelele de socializare străine, precum Facebook şi Twitter, şi cenzurează toate conţinuturile pe care le consideră sensibile din punct de vedere politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.