Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China interzice zborurile avionului Boeing 737 Max 8, după accidentul în care 157 de oameni au murit

stiripesurse.ro
avion

Autorităţile chineze au decis ca liniile aeriene locale să nu mai opereze zboruri cu Boeing 737 Max 8, după accidentul Ethiopian Airlines de duminică în care a fost implicat acelaşi tip de aeronavă, relatează News.ro.

Citește și: Jaf de zile mari în Caracas: peste 50 de persoane au fost reținute în timp ce încercau să jefuiască un supermarket

Potrivit BBC, companiile aeriene trebuie să suspende operaţiunile tuturor avioanelor Boeing 737 Max 8, luni, înainte de ora locală 18.00.

Avionul Ethiopian Airlines, cu 157 de oameni la bord, s-a prăbuşit duminică după câteva minute de la decolare. Toţi oamenii de la bord au murit.

În ultimele cinci luni, acesta a fost al doilea accident în care a fost implicată o aeronavă 737 Max 8, după Lion Air din octombrie.

Experţii au avertizat că este prea devreme să spună ce a cauzat dezastrul aerian.

„Având în vedere că în ambele accidente au fost implicate avioane Boeing 737 Max 8 noi şi au avut loc în timpul fazei de decolare, există o similaritate”, a transmis într-un comunicat Administraţia Aeronautică Civilă din China.

Mai multe linii aeriene chineze vor fi afectate de această suspendare, între care Air China, China Eastern Airlines şi China Southern Airlines.

Peste 90 de avioane Boeing 737 Max 8 sunt folosite în China. Acest tip de aeronavă este relativ nou, fiind folosit comerical din 2017.

Compania Boeing a transmis că regretă accidentul şi a trimis o echipă să ofere asistenţă tehnică în investigaţie.

Ancheta va fi condusă de autorităţile etiopiene şi vor participa experţi de la Boeing şi National Transportation Safety Board din SUA.

În afara liniilor aeriene din China, mai multe companii au oprit operaţiunile 737 Max 8.

Luni, reprezentanţii Ethiopian Airlines au anunţat că flota companiei se află la sol până la noi ordine, ca măsură de precauţie.

Cayman Airways a luat aceeaşi decizie privind aeronavele 737 Max 8, la fel şi mai multe companii nord-americane ce au în flotă acelaşi tip de avion.

Southwest Airlines deţine 31, iar American Airlines şi Air Canada câte 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.