Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China invadează mările lumii - Ecuadorul este în alertă după apariția unei flote de pescadoare chinezești în largul Insulelor Galapagos

pescador

Autorităţile din Ecuador au intrat în alertă după ce o uriaşă flotă de pescuit comercial, formată din vase în marea lor majoritate sub pavilion chinez, a apărut în largul Insulelor Galapagis, transmite miercuri BBC potrivit Agerpres.

Navele de patrulare ale Pazei de Coastă ecuadoriene încearcă să se asigure că flota - formată din circa 260 de vase - nu va pătrunde în ecosistemul delicat Insulelor Galapagos şi va rămâne în apele internaţionale.

Vase de pescuit chineze ajung în această regiune în fiecare an în căutarea capturilor. În 2017, un vas chinez a fost prins în rezervaţia marină având la bord 300 de tone de peşte, marea majoritate rechini.

"Ne aflăm în alertă, supraveghem zona şi patrulăm pentru a evita producerea unui incident de tipul celui din 2017", a declarat ministrul ecuadorian al apărării, Oswaldo Jarrin.

Deocamdată autorităţile chineze, contactate de BBC, nu au făcut comentarii.

Fostul primar din Quito, Roque Sevilla, a declarat pentru The Guardian că pentru aceste insule a fost concepută o "strategie de protecţie".

"Pescuitul liber al vaselor chineze chiar la marginea zonei protejate distruge eforturile Ecuadorului de a proteja viaţa marină din Galapagos", a spus el.

Preşedintele Lenin Moreno a susţinut că Ecuador va susţine consultări cu alte ţări latino-americane riverane Oceanului Pacific - Columbia, Peru, Chile, Panama şi Costa Rica - pentru a ajunge la o poziţie comună cu privire la "ameninţările" cu care se confruntă acest ecosistem unic.

Rezervaţia Marină Galapagos adăposteşte un mare număr de specii de rechin, printre care şi rechini aflaţi pe cale de dispariţie, cum sunt rechinii-ciocan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.