Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China își arată, din nou, puterea: Construiește o fabrică de măşti medicinale în şase zile

Los Angeles Times
pneumonia virala boala masca

O clădire industrială din Beijing va fi reconvertită în doar şase zile într-o nouă uzină care va produce măşti medicinale, pentru a face faţă cererii explozive pentru acest produs pe fondul epidemiei de coronavirus, a anunţat luni agenţia oficială de presă Xinhua, preluată de Reuters.

Noua uzină, care va fi construită de China Construction First Group, ar urma să poată produce 250.000 de măşti medicinale pe zi. Xinhua precizează că lucrările de construcţie au început luni şi muncitorii lucrează în schimburi pentru a putea finaliza proiectul până sâmbătă, informează agerpres.ro.

Citește și: Vlad Voiculescu, candidat la Primăria Capitalei, despre ordonanța pe sănătate:La Ministerul Sănătăţii s-a inventat un săculeţ cu bani

Ritmul rapid în care va fi construită noua uzină readuce în minte măsurile adoptate în oraşul Wuhan, unde este epicentrul epidemiei de COVID-19, unde mai multe clădiri au fost reconvertite în facilităţi pentru tratarea pacienţilor infectaţi iar două spitale de campanie au fost construite de la zero în doar câteva zile.

Pe măsură ce China se confruntă cu o epidemie de coronavirus, care până acum a provocat decesul a 1.770 de persoane, măştile medicinale au devenit foarte căutate de angajaţii din sectorul medical dar şi de publicul larg. Guvernul de la Beijing i-a încurajat pe producătorii de echipamente medicale să majoreze producţia pentru a face faţă cererii.

Citește și: Marcel Vela a izbucnit, în timpul audierilor: Este un ordin! N-a fost nicio eroare, oameni buni!

Cu toate acestea, până acum producătorii chinezi de echipamente medicale nu au putut face faţă cererii. Luna trecută, firma CMmask, un producător chinez de măşti medicale care asigură 30% din piaţa internă, a anunţat că zilnic primeşte comenzi pentru cinci milioane de măşti, de peste 10 ori mai mult decât nivelul normal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.