Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China l-a convocat de urgență pe ambasadorul SUA pentru a-i reproșa 'vizita șocantă' a lui Nancy Pelosi în Taiwan

www.reuters.com
Nicholas Burns

Ministerul de externe de la Beijing l-a convocat marţi pe ambasadorul SUA pentru a-i reproşa acestuia vizita "şocantă" în Taiwan a preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a informat miercuri presa de stat chineză, transmite AFP.

Adjunctul ministrului chinez de externe, Xie Feng, i-a transmis ambasadorului american Nicholas Burns un "protest puternic" faţă de vizita lui Nancy Pelosi la Taipei, informează Agerpres. 

"Acest demers este extrem de şocant, iar consecinţele vor fi extrem de grave", a spus Xie, citat de agenţia oficială de presă Xinhua."China nu va rămâne fără reacţie", l-a avertizat oficialul chinez pe ambasadorul SUA.

Vizita celui mai înalt oficial ales al SUA în Taiwan din ultimii 25 de ani a sporit tensiunea dintre cele două mari economii ale lumii, Beijingul considerând-o o provocare majoră.

Xie Feng a avertizat că SUA "vor plăti preţul propriilor greşeli" şi a îndemnat Washingtonul să "îşi corecteze imediat greşelile, să ia măsuri practice pentru a anula efectele negative cauzate de vizita doamnei Pelosi în Taiwan", a raportat Xinhua.

Nancy Pelosi a aterizat în Taiwan marţi seară, în pofida unei serii de avertismente din partea autorităţilor de la Beijing.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.