Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China, măsuri de precauție în Marea Chinei de Sud

evz.ro
marea chinei de sud

Noi imagini captate prin satelit par să indice faptul că China şi-a consolidat în mod 'semnificativ' apărarea insuliţelor artificiale pe care le-a construit în Marea Chinei de Sud, a asigurat - miercuri - un centru de reflexie cu sediul la Washington, citat de AFP, scrie agerpres.ro

China revendică suveranitatea celei mai mari părţi din Marea Chinei de Sud, în pofida pretenţiilor contrare ale vecinilor săi din sud-estul Asiei.

Lider ALDE face ANUNȚUL ANULUI: 'Îl văd pe Tăriceanu în fruntea PNL'


Beijingul a dispus construirea unor insuliţe artificiale care ar putea primi infrastructuri militare, în special în arhiplegul Spratley. 

Or, tocmai în acest arhipelag noi imagini arată o serie de structuri hexagonale instalate pe 7 dintre insuliţe. 

Ele ar putea fi baterii antiaeriene sau sisteme de apărare complexe formate din radare, calculatoare şi turele cu tunuri cu tragere rapidă (CIWS), estimează centrul specializat în probleme sensibile ale Asia şi având sediul la Washington, Asia Maritime Transparency Initiative (AMTI). 

'Aceste amplasamente probabile ale bateriilor şi ale CIWS arată că Beijingul intenţionează serios să-şi apere insuliţele artificiale în caz de escaladare militară în Marea Chinei de Sud', scrie AMTI, care depinde de centrul de reflexie Center for Strategic and International Studies (CSIS).

Rareș Bogdan, AUDIAT în dosarul lui Vanghelie: 'El era duşmanul lui Ponta în interior'


'Ele ar forma ultima linie de apărare împotriva rachetelor de croazieră lansate de SUA sau de alte armate împotriva acestor baze aeriene care vor fi în curând operaţionale'. 

Noile imagini prin sateliţi sunt accesibile online pe adresa: http://u.afp.com/4iUE 

Cele mai multe dintre sutele de insuliţe şi stânci din Marea Chinei de Sud sunt nelocuite. 

Din arhipelagurile Paracels (circa 130 de insuliţe) şi Spratley (peste 700) fac parte cele mai importante insule pe care şi le dispută ţările riverane - Vietnam, Malaysia, Filipine, Brunei, Taiwan şi China. 

În timpul administraţiei lui Barack Obama, SUA şi-au trimis nave militare în mai multe rânduri să navigheze în Marea Chinei de Sud în numele protejării libertăţii de navigaţie în această zonă strategică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.