Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua țintă: China vrea să dea LOVITURĂ profesorilor care fac meditații private

CNBC
china coronavirus

Guvernul chinez pregăteşte noi reguli care să combată creşterea explozivă a industriei meditaţiilor private, în ideea de a reduce presiunile asupra şcolarilor şi a stimula rata natalităţii prin scăderea costurilor suportate de familii, informează Reuters citând mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Măsurile ar urma, de asemenea, să aibă un efect de calmare a pieţei meditaţiilor private pentru şcolarii de până în clasa a 12-a, care în ultimii ani a crescut exponenţial ajungând la aproximativ 120 de miliarde de dolari, scrie agerpres.ro.

Sursele citate de Reuters susţin că, în conformitate cu modificările pregătite de Ministerul Educaţiei, şi care ar putea fi prezentate la finele lunii iunie, vor fi interzise meditaţiile on-campus precum şi meditaţiile off-campus în timpul week-endului. De asemenea, organismele de reglementare vor să reducă meditaţiile off-campus la engleză şi matematică, restrângând orele de meditaţie la zilele din cursul săptâmâni. În plus, noile reguli vor încerca să limiteze tarifele percepute de companii pentru meditaţii, a mai spus una dintre surse.

Potrivit celor mai recente cifre, care datează din 2016, peste 75% dintre elevii chinezi de până în clasa a 12-a participau la meditaţii after-school însă anumite date empirice sugerează că între timp procentul a crescut.

Pe lângă protejarea de stres a elevilor, autorităţile de la Beijing cred că modificările vor oferi şi un stimulent financiar familiilor pentru a avea mai mulţi copii, în ideea de a opri declinul natalităţii, susţin sursele.

"Este o urgenţă să reducem programul de lucru al elevilor şi povara financiară pentru părinţii care sunt reticenţi la ideea de a avea mai mulţi copii", a spus una dintre sursele citate de Reuters.

Datele oficiale publicate marţi arată că, în deceniul care s-a încheiat în 2020, populaţia Chinei a înregistrat cel mai redus ritm de creştere din ultimele decenii, ceea ce a dat naştere la îngrijorări că diminuarea forţei de muncă va face imposibilă susţinerea unei populaţii din ce în ce mai îmbătrânite. Creşterea costului traiului în marile oraşe, în cadrul cărora educaţia reprezintă o parte importantă, a descurajat cuplurile să aibă copii.

Firma de cercetare de piaţă Qianzhan prognozează că industria meditaţiilor private pentru copiii de până în clasa a 12-a va creşte de la aproximativ 120 de miliarde de dolari în 2019 până la aproape 1.000 de miliarde de yuani (155 miliarde de dolari) în 2025.

Atenţia crescută a Beijingului a început deja să afecteze acţiunile şi planurile de strângere de fonduri ale companiilor din sectorul meditaţiilor. Cel puţin una dintre marile companii care oferă servicii de meditaţii private a decis să amâne o nouă rundă de strângere de finanţare, în valoare de un miliard de dolari, pe fondul incertitudinilor cu care se confruntă industria.

Noile reguli ar urma să se adauge restricţiilor impuse deja începând din luna martie, printre care se numără interzicerea orelor în regim live-streaming pentru minori după ora 9 p.m., limitarea publicităţii şi interzicerea ofertelor de îndrumarea academică pentru copiii preşcolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.