Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China nu acceptă ideea să cumpere vaccinuri occidentale anti-COVID-19, în ciuda protestelor - SUA

eastweststream.com
vaccin Variola

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, nu este dispus să accepte vaccinurile occidentale, în ciuda provocărilor cu care se confruntă China privind COVID-19 și, deși recentele proteste din această țară nu reprezintă o amenințare la adresa conducerii Partidului Comunist, acestea i-ar putea afecta poziția personală a preşedintelui, a declarat sâmbătă directorul Serviciului Național de Informații al SUA, Avril Haines, anunță Rador.

Deși cazurile zilnice de COVID-19 din China sunt aproape de maximele istorice, unele orașe iau măsuri pentru a relaxa regulile de testare și carantină, după ce politica lui Xi de zero-COVID a declanșat o încetinire economică bruscă și tulburări publice. Avril Haines, vorbind la Forumul național anual de apărare Reagan din California, a declarat că, în ciuda impactului social și economic al virusului, Xi Jinping "nu este dispus să ia un vaccin mai bun din Occident și, în schimb, se bazează pe un vaccin din China care nu este nici pe departe la fel de eficient împotriva variantei Omicron.

Văzând protestele și răspunsul la acestea contrazice narațiunea pe care îi place să o prezinte, și anume că China este mult mai eficientă la guvernare", a spus Avril Haines. "Din nou, nu este ceva ce vedem ca fiind o amenințare la adresa stabilității în acest moment, sau o schimbare de regim, sau ceva de genul acesta", a spus ea, adăugând în același timp: "Modul în care vor evolua lucrurile va fi important pentru poziția lui Xi". China nu a aprobat niciun vaccin anti-COVID-19 străin, optând pentru cele produse pe plan intern, despre care unele studii au sugerat că nu sunt la fel de eficiente ca unele dintre cele străine.

Aceasta înseamnă că relaxarea măsurilor de prevenire a virusului ar putea veni cu riscuri mari, potrivit experților. Casa Albă a declarat la începutul săptămânii că China nu a cerut Statelor Unite vaccinuri. "Pare destul de neverosimil ca China să aprobe vaccinurile occidentale în acest moment", a spus un oficial american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.