Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China nu cedează - măsuri ample de relansare a economiei lovită de coronavirus

CNBC
china coronavirus

China intenţionează să adopte măsuri mai ample de relansare a economiei lovită de coronavirus, în condiţiile în care epidemia a fost adusă sub control, transmite Reuters, conform news.ro.

Biroul politic al partidului comunist chinez a anunţat că va intensifica măsurile macroeconomice şi va continua politica fiscală proactivă, potrivit presei de stat. Având în vedere că a doua cea mai mare economie din lume va scădea în acest trimestru pentru prima oară în ultimele patru decenii, China va lua măsuri de stimulare de ordinul sutelor de miliarde de dolari.

Conducerea partidului  a solicitat creşterea deficitului bugetar, emiterea mai multor tipuri de obligaţiuni locale şi naţionale, reducerea ratelor dobânzilor, amânarea rambursărilor de împrumuturi, reducerea blocajelor din lanţurile de aprovizionare şi stimularea consumului.

„Ne aşteptăm ca ministerele să implementeze măsuri concrete în săptămânile următoare, întrucât această întâlnire a biroului politic nu le dă de ales”, au spus analişti ai Goldman Sachs.

Coronavirusul face ravagii în Anglia - Medicii refuză să revină la muncă dacă familiile nu primesc despăgubiri în caz de deces

Biroul politic nu a oferit detalii referitoare la emiterea de obligaţiuni speciale ale Trezoreriei, care ar fi prima emisiune de acest tip de după 2007.

China ar trebui să emită obligaţiuni în valoare de cel puţin 2.000 de miliarde de uuani (282 miliarde de dolari) pentru a ajuta economia, a declarat economistul şef al Morgan Stanley pentru China, Robin Xing.

În privinţa epidemiei de coronavirus, China a interzis sâmbătă intrarea străinilor în ţară, în condiţiile în care în ziua respectivă nu a avut loc niciun caz confirmat de transmitere comunitară a virusului.

Sport în perioadă de pandemie - Un cuplu a alergat pe balcon 42,2 kilometri, distanţa unui maraton

După aducerea sub control a epidemiei, China se concentrează pe reluarea activităţilor economice.

Ministerul Comerţului a anunţat, sâmbătă, că aproape toate marile supermarketuri din ţară, magazinele de proximitate, centrele comerciale şi pieţele au fost redeschise, în timp ce toate platformele de comerţ electronic funcţionează.
Între timp, 80% dintre restaurante şi 60% din hoteluri au fost redeschise, a declarat un oficial al ministerului, Wang Bin.

Semn că activităţile economice revin la normal, preţurile en-gros ale legumelor au scăzut cu 16,5% de la sfârşitul lunii februarie, în timp ce preţurile cărnii de porc au scăzut cu 7,4%, de la un maxim atins la jumătatea lunii februarie.

Cu toate acestea, multe magazine stradale, precum saloanele de înfrumuseţare, nu sunt încă deschise, întrucât ”încrederea revine treptat, dar oamenii rămân precauţi în privinţa ieşirii la cumpărături”, a spus Wang.

În provincia Hubei din centrul Chinei, autorităţile au eliminat toate punctele de control de pe  autostrăzi, cu excepţia celor din capitala Wuhan, epicentrul virusului, şi au permis automobiliştilor să iasă din provincie. Autorităţile din Hubei s-au angajat şi să sprijine întreprinderile să se redeschidă, iar oamenii să revină la muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.