Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China nu mai acceptă o nouă sfidare marca Nancy Pelosi. Avertismentul primit de șeful Camerei Reprezentanților

theweek.in
china sua

China l-a avertizat marţi pe preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, să nu "repete greşelile dezastruoase din trecut" şi să o întâlnească pe preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen, afirmând că aceasta nu ar ajuta pacea şi stabilitatea regiunii, ci doar ar uni poporul chinez împotriva unui inamic comun, scrie Reuters.

Republicanul McCarthy, al treilea lider de rang înalt din SUA, după preşedinte şi vicepreşedinte, va găzdui o întrunire, în California, miercuri, cu Tsai, în timpul unei opriri controversate în SUA care a determinat China să ameninţe cu represalii.

'China se opune ferm (...) ca preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a treia oficialitate a administraţiei americane, să se întâlnească cu Tsai Ing-wen', a declarat Mao Ning, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, potrivit AFP.

'China va urmări îndeaproape evoluţia situaţiei şi îşi va apăra cu fermitate suveranitatea naţională şi integritatea teritorială', a subliniat Mao în conferinţa de presă regulată.

China, care revendică Taiwanul drept teritoriul său, a organizat exerciţii militare în jurul insulei în luna august 2022, după ce preşedinta democrată de la acel moment a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a vizitat capitala taiwaneză Taipei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.