Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China oferă recompense celor care dau indicii cu privire la mineritul ilegal de metale rare

The Wire
china steag

Industria chineză de metale rare vrea să implice şi populaţia în combaterea activităţilor de minerit ilegal în acest sector, oferind recompense cetăţenilor care oferă indicii cu privire la practicile ilicite, transmite Bloomberg.

Asociaţia industriei chineze de metale rare şi-a unit eforturile cu autorităţile guvernamentale pentru a lansa o campanie împotriva activităţilor neautorizate, se arată într-un comunicat de presă publicat pe contul său de pe aplicaţia de mesagerie Wechat. În cadrul acestei campanii, vor fi acordate recompense în bani cash celor care dau indicii corecte cu privire la explorarea, producţia, procesarea şi traficul ilegal cu aceste metale rare, a precizat Asociaţia fără a oferi o cifră precisă cu privire la mărimea recompenselor.

În ultimii 30 de ani, China a dobândit un rol dominant la nivel mondial în mineritul şi rafinarea de metale rare, un grup de 17 elemente utilizate înrt-o gamă largă de produse de la turbine eoliene şi echipamente militare. China controlează producţia de metale rare prin atribuirea de cote anuale de producţie unor firme aprobate, însă în pofida faptului că Beijingul exercită un management strict, producţia ilegală şi traficul cu metale rare rămân o problemă, potrivit Agerpres.

Cea mai recentă iniţiativă ar putea deschide calea pentru o nouă consolidare a industriei, este de părere Yang Jiawen, analist la firma de cercetare Shanghai Metals Market. În 2021, China a dat naştere unui gigant al metalelor rare prin fuzionarea mai multor producători importanţi din sudul ţării, în ideea ca resursele să poată fi alocate mai eficient pentru îmbunătăţirea dezvoltării sectorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.