Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China: Partidul Comunist a exclus un membru al Biroului Politic, înaintea unei reuniuni cruciale

Daily Express
china

Partidul Comunist Chinez (PCC) a exclus vineri un membru de rang înalt pentru 'încălcare gravă a disciplinei', măsură ce intervine înaintea unei reuniuni politice majore de la mijlocul lui octombrie, menită să consolideze puterea preşedintelui Xi Jinping, informează AFP, potrivit Agerpres.

Sun Zhengcai era membru al grupului celor mai puternici 25 de oameni din China: Biroul Politic al PCC. Înainte de a cădea brusc în dizgraţie, el era considerat un candidat foarte serios pentru a deveni unul dintre cei şapte membri permanenţi. 

Comisia de disciplină a PCC a lansat la sfârşitul lui iulie o procedură internă împotriva lui Sun. 

'Ancheta a demonstrat că Sun Zhengcai este lipsit de ideal şi credinţă, a renegat principiile partidului, şi-a pierdut ideile politice şi a încălcat grav disciplina şi regulile politice ale partidului', a denunţat vineri Biroul Politic al PCC, potrivit Xinhua. Textul critică 'gustul pentru ostentaţie' al fostului liderul şi denunţă acumularea ilegală de către acesta a unor bogăţii şi 'cadouri oneroase'. 

Sun Zhengcai 'a comis de asemenea grave încălcări ale moralei, fiind corupt, depravat şi profitând de puterea lui pentru a obţine favoruri sexuale', mai informează Xinhua. 

Fost şef al Partidului Comunist în marele municipiu Chongqing (sud-vest), Sun Zhengcai a fost înlocuit în această funcţie de Chen Miner, un apropiat al preşedintelui Xi Jinping. 

Căderea în dizgraţie a lui Sun survine înainte de al 19-lea Congres al PCC, cea mai mare reuniune politică din ultimii ani din China, care va începe la 18 octombrie. 

În timpul acestei reuniuni cruciale, Xi Jinping ar urma să obţină un nou mandat de cinci ani în fruntea partidului. Însă diferite facţiuni din PCC rivalizează în prezent pentru a-şi impune membrii în cadrul instanţei supreme a regimului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.