Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China plasează în carantină forțată 20.000 de persoane după descoperirea unui focar COVID-19

bbj.hu
carantina

China a plasat în carantină forţată 20.000 de locuitori din zone rurale dintr-un focar de COVID-19, conform televiziunii publice CCTV, în contextul în care autorităţile au anunţat vineri un număr de noi îmbolnăviri nemaiîntâlnit din martie, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Citește și: Apple lansează noi laptopuri Macbook Pro: cu ce îmbunătățiri vin

China rămâne totuşi calmă şi afirmă că a oprit în mare parte epidemia începând din primăvară, datorită testării masive, măsurilor de izolare, filtrării persoanelor venite din străinătate sau monitorizării deplasărilor.

Ministerul Sănătăţii a informat vineri că s-au înregistrat 144 de noi cazuri de infectări. Comparativ cu Europa sau SUA, numărul este extrem de scăzut, însă nu a mai fost atât de mare în China de la 2 martie anul trecut.

Majoritatea cazurilor noi s-au înregistrat în Herbei (nord), provincia din jurul Beijingului şi unde 22 de milioane de persoane sunt deja supuse unei forme sau alteia de izolare.

Această mică resurgenţă epidemică pare a fi rezultatul răspândirii virusului în zonele rurale din apropierea unor mari oraşe, în special la Shijiazhuang, capitala provinciei şi epicentrul noului focar.

Peste 20.000 de locuitori din satele situate în împrejurimi au fost plasate astfel în carantină în spaţii pregătite de autorităţi, a precizat televiziunea publică CCTV.

"Este firesc ca ei să fie neliniştiţi şi panicaţi", a declarat pentru postul de televiziune Liu Jinpei, psiholog al centrului de găzduire. Autorităţile au pus la dispoziţie un număr telefonic pentru a asigura un sprijin psihologic.

China încearcă să evite orice resurgenţă a infectărilor odată cu apropierea vacanţei de Noul An Chinezesc (11-17 februarie), când anual sute de milioane de chinezi se deplasează pentru a-şi vizita familiile.

Ministerul chinez al Sănătăţii a anunţat joi primul deces legat de COVID-19 din ultimele aproape opt luni.

O echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a ajuns joi în oraşul Wuhan din centrul Chinei, acolo unde a izbucnit epidemia la sfârşitul lui 2019, pentru a ancheta originea noului coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.