Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China răspunde la taxele de 60 de miliarde de dolari impuse de SUA: 'Dacă cineva ne face un cadou, trebuie să-l trimitem înapoi'

sua china

Beijingul intenţionează să introducă taxe în valoare de trei miliarde de dolari, ca măsuri de răspuns la importurile de produsele americane, inclusiv carne de porc, fructe şi ţevi de oţel, a indicat vineri Ministerul chinez al Comerţului, citat de agenţia DPA.

Demersul survine la câteva ore după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat introducerea unor taxe în valoare de până la 60 miliarde de dolari asupra importurilor chineze, ca sancţiune pentru un presupus furt chinez de proprietate intelectuală şi concurenţă neloială din partea economiei chineze susţinute de către stat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Acuze grave ale lui Dan Negru! De ce l-ar fi refuzat, de fapt, Televiziunea Română pe Andrei Gheorghe

''Dacă cineva ne face un cadou, trebuie să-l trimitem înapoi, şi numim aceasta etichetă'', a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe.

Măsurile Chinei ar urma să includă o taxă de 25 % la importurile din SUA de carne de porc şi aluminiu reciclat şi de 15 % la ţevi de oţel, fructe şi vin. În total sunt vizate 128 de produse. Data privind aplicarea măsurilor nu a fost încă stabilită.

Citește și: S-a aflat! Cine o va înlocui pe Andreea Mantea la Kanal D

În urmă cu două săptămâni, Trump a aprobat un alt set de taxe la produse din aluminiu şi oţel, care urmează să intre în vigoare vineri.

Joi, SUA au indicat că parteneri comerciali cheie, inclusiv Uniunea Europeană, Australia, Argentina, Brazilia, Canada, Mexic şi Coreea de Sud, vor fi scutiţi de aceste taxe.

Citește și: Lovitură GREA pentru Mugur Isărescu! Cine a inițiat un proiect de lege prin care ar urma să-i DISPARĂ IMUNITATEA

China a afirmat că taxele americane la aluminiu şi oţel ''afectează grav sistemul comercial multilateral'' şi că Beijingul va recurge la o acţiune legală împotriva lor la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

Ministerul chinez al Comerţului a adăugat că noul pachet de taxe împotriva Chinei ''a stabilit un precedent foarte rău'' şi că Beijingul ''nu va sta deoparte şi nu va ignora afectarea drepturilor şi a intereselor sale legitime''.

Citește și: Clienții BCR trebuie să știe asta! Anunțul a fost făcut ASTĂZI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.