Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China răspunde VIOLENT la deciziile lui Donald Trump: Beijingul duce la alt nivel RĂZBOIUL COMERCIAL

sua china

China va impune SUA tarife vamale "identice" cu cele pe care administraţia Trump le-a impus produselor chineze, a anunţat vineri Ministerul chinez al Comerţului, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat vineri introducerea unor tarife vamale de 25% pentru importuri chineze în valoare de 50 de miliarde de dolari. În plus, Trump a avertizat că "SUA vor impune noi tarife vamale dacă China va adopta măsuri de represalii".


Citește și: Documentul SECRET al guvernului israelian: GAFA pe care a făcut-o Donald Trump prin întâlnirea cu dictatorul Kim Jong Un


"Vom introduce imediat tarife vamale de o amploare echivalentă iar toate progresele economice şi comerciale realizate de cele două părţi vor fi invalidate", se arată într-un comunicat publicat pa pagina de Internet a Ministerului chinez al Comerţului.

Comunicatul nu precizează care sunt produsele specifice pe care China le va penaliza. Însă anterior, autorităţile de la Beijng au publicat o listă de produse comerciale pe care le va taxa suplimentar în cazul unui război comercial cu SUA, listă care cuprinde în special carnea de vită şi soia boabe dar şi avioane şi automobile.

Citește și: AMENINȚAT de China să nu introducă taxe suplimentare, Donald Trump își face de cap: A majorat impozitul la vamă


SUA şi China, primele două economii ale lumii, par să se îndrepte din ce în ce mai mult spre un război comercial, după ce mai multe runde de negocieri nu au reuşit să rezolve plângerile SUA privind deficitul comercial de 375 miliarde de dolari înregistrat de SUA pe relaţia cu China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.