Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China, ieșire furtunoasă după avertismentul lui Joe Biden: 'Ne exprimăm profunda nemulțumire și protestul puternic în această privință'

Freepik.com
China SUA

Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Populare Chineze, Mao Ning, se arată indignat de declarația făcută de președintel american Joe Biden,  referitoare la o posibilă intervenție militară în favoarea Taiwanului.

Vezi aici declarația președintelui Joe Biden care a stârnit reacția Chinei: Joe Biden: 'Apărăm Taiwanul în cazul unei invazii chineze!' - VIDEO

Oficialul chinez a subliniat, într-o conferință de presă, că această declarație a liderului de la Washington încalcă în mod flagrant principiul unei singure Chine și dispozițiile celor trei comunicate chino-americane și reprezintă, de asemenea, o abatere semnificativă de la angajamentul important al SUA de a nu sprijini independența Taiwanului.

"De asemenea, transmite un mesaj greșit forțelor de independență pro-Taiwan. China își exprimă profunda nemulțumire și protestul puternic în această privință și, de asemenea, a făcut o reprezentare strictă a părții americane", a declarat diplomatul.

Ea a subliniat, de asemenea, că China nu va tolera încercările de divizare a țării și își rezervă dreptul de a lua toate măsurile necesare.

"Există o singură China în lume, Taiwanul face parte din China, iar guvernul RPC este singurul guvern legitim al Chinei", a conchis diplomatul de la Beijing.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.