Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China reacționează tranșant la acuzațiile lui Donald Trump privind implicarea Beijingului în alegerile prezidențiale

fox news
Donald Trump

China nu are niciun interes în a interfera în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, a anunţat joi diplomaţia chineză, după ce preşedintele american Donald Trump declarase că Beijingul ''va face tot posibilul'' pentru a-l face să piardă scrutinul prezidenţial din luna noiembrie, informează Reuters, citat de agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Geng Shuang, a declarat în conferinţa de presă cotidiană că scrutinul din noiembrie este o chestiune internă a SUA şi că Beijingul speră că americanii nu vor încerca să amestece China în acest dosar.

Liderul de la Casa Albă a afirmat miercuri că în opinia sa modul în care China gestionează criza provocată de noul coronavirus este o dovadă că Beijingul ''va face tot posibilul'' pentru a-l face să piardă alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Klaus Iohannis a SEMNAT în această dimineață - Eliberări din funcție în justiția din România


Acuzat deseori că nu a acţionat suficient de timpuriu pentru a pregăti SUA în faţa răspândirii virusului SARS-CoV-2, Donald Trump a accentuat că el crede că Beijingul ar fi trebuit să fie mai activ în a informa restul lumii despre noul coronavirus, potrivit Reuters.

''China va face tot ceea ce poate pentru ca eu să pierd această cursă'', a spus Trump, adăugând că Beijingul vrea ca Joe Biden, contracandidatul său democrat, să câştige scrutinul prezidenţial din această toamnă pentru a se reduce presiunea pusă pe China de actualul lider de la Casa Albă în legătură cu comerţul şi cu alte subiecte.

''Chinezii folosesc constant relaţiile publice pentru a încerca să pară că sunt nevinovaţi'', a spus Donald Trump referitor la oficialii chinezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.