Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China renunță la testele COVID pentru anumite bunuri importate

frankfurt.apollo.olxcdn.com
container export import

Autoritatea sanitară chineză a anunțat marți că administrațiile locale nu mai trebuie să testeze anumite bunuri importate pentru a detecta coronavirusul. Decizia are scopul de a reduce cheltuielile uriașe provocate de măsurile stricte de prevenire COVID-19, potrivit Reuters.

China a început să testeze ambalajele alimentelor refrigerate și congelate în iunie 2020, după ce mai mulți angajați ai unei piețe de alimente en-gros din Beijing s-au infectat, conform Mediafax.

Șase luni mai târziu, autoritățile au recomandat și testarea altor produse chiar dacă oamenii de știință au stabilit că riscul de infectare cu coronavirus prin contactul cu suprafețele contaminate este scăzut.

De acum încolo, autoritățile locale nu mai trebuie să testeze unele alimente sau alte bunuri pentru depistarea virusului, a anunțat Comisia Națională de Sănătate pe site-ul său.

Cu toate acestea, alimentele refrigerate și congelate vor continua să fie testate, dar exportatorii nu vor avea importurile suspendate dacă mărfurile lor vor fi depistate ca fiind infectate la controalele vamale.

Controlul intensiv, testarea și dezinfectarea produselor importate au adăugat costuri semnificative și au perturbat comerțul.

Începând din 2020, virusul a fost detectat pe sute de transporturi de alimente refrigerate și congelate, iar marii furnizori de carne, fructe de mare și alte produse au avut activitatea suspendată timp de săptămâni.

Unele administrații locale au interzis complet importul alimentelor congelate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.