Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China riscă să fie IZOLATĂ: Piloții le cer companiilor aviatice SĂ OPREASCĂ toate zborurile

captură TV
coronavirus China

Piloții și însoțitorii de zbor solicită companiilor aeriene să oprească zborurile către China, deoarece oficialii din domeniul sănătății au declarat urgența globală în privința răspândirii rapide a coronavirusului. Cei de la American Airlines au început un proces prin care solicită oprirea imediată.

China a raportat aproape 10.000 de cazuri de persoane infectate și peste 200 de decese, iar virusul a fost răspândit în 18 țări, în mare parte, probabil, de către pasagerii companiilor aeriene, transmite Reuters.

Citește și: Băsescu, în Parlamentul European, despre migranți: ‘Avem obligația să preluăm copii din insulele grecești în toate statele’

Statele Unite și-au sfătuit cetățenii să nu călătorească în China, ridicând avertismentul la același nivel ca și în cazul călătoriilor spre Irak și Afganistan.

Companiile aeriene americane, care au redus zborurile spre China săptămâna aceasta, reevaluau planurile de zbor, potrivit oamenilor familiarizați cu acest aspect.

Citește și: Cine este deputatul care a renunțat la pensia specială

Probabil Casa Albă va lua măsuri suplimentare pentru a bloca zborurile către China în următoarele zile, informează mediafax.ro.

Allied Pilots Association (APA), care reprezintă piloții American Airlines, a comunicat că „amenințările pentru sănătate pe care le prezintă coronavirusul sunt grave și în multe feluri necunoscute” într-un proces intentat în Texas, unde își are sediul compania aeriană, potrivit sursei citate.

Citește și: Eugen Teodorovici se gândește să dea în judecată PSD

Compania a declarat că ia măsuri de precauție împotriva virusului, dar nu a avut niciun comentariu imediat în privința procesului. Miercuri, a anunțat anulări de zbor pe rutele Los Angeles - Beijing și Shanghai, dar continuă zborurile din Dallas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.