Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China o sancţionează pe Nancy Pelosi după vizita în Taiwan: sunt vizate inclusiv rudele oficialului american

scmp.com
Nancy Pelosi

China a anunţat vineri că o va sancţiona pe preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, pentru recenta vizită "rea" şi "provocatoare" în Taiwan, transmite Reuters.

"În ciuda îngrijorării grave şi a opoziţiei ferme a Chinei, Pelosi a insistat să viziteze Taiwanul, amestecându-se grav în afacerile interne ale Chinei, subminând suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei, călcând în picioare politica unei singure Chine şi ameninţând pacea şi stabilitatea Strâmtorii Taiwan", a comunicat printr-un purtător de cuvânt ministerul de externe de la Beijing, relatează Agerpres.

Ca răspuns la vizita în insulă, în această săptămână, a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, China a organizat începând de joi manevre militare de amploare, mobilizând avioane, nave şi rachete balistice în şase sectoare din jurul insulei Taiwan, secretarul de stat american Antony Blinken vorbind vineri de un "răspuns militar extrem, disproporţionat şi care alimentează escaladarea".

"Realitatea este că vizita sa a fost paşnică. (...) Noi am anticipat că R.P. Chineză va reacţiona în această manieră'', a mai spus şeful diplomaţiei americane.

Ministerul chinez de Externe a precizat că sancțiunile vor afecta și rudele lui Pelosi. Ministerul chinez de Externe a declarat că contramăsurile împotriva acestei vizite vor fi "decisive, puternice și eficiente", iar acestea vor fi resimțite atât în Statele Unite, cât și în Taiwan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.