Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China se apără de Covid-19 cu toate armele: Molnupiravir a primit aprobarea de utilizare de urgenţă

zee5.com
Molnupiravir merck pastile medicament

Molnupiravir, antiviralul pentru tratarea COVID-19 produs de compania americană Merck & Co, a primit aprobarea de utilizare de urgenţă în China, în condiţiile în care ţara se confruntă cu un nou val de cazuri de coronavirus, informează DPA.

Administraţia Naţională pentru Produse Medicale din China (NMPA) a acordat aprobarea de urgenţă pentru acest medicament, cunoscut sub numele de marcă Lagevrio, în vederea tratării infecţiilor uşoare şi moderate la adulţii care prezintă un risc crescut de progresie spre o formă severă de COVID-19, potrivit Agerpres.

Aprobarea vine în urma unui acord încheiat în septembrie de Merck cu firma de stat chineză Sinopharm pentru a importa şi comercializa molnupiravir în China.

Molnupiravirul este al doilea tratament pentru Covid-19 din afara Chinei autorizat pentru utilizare în această ţară, după aprobarea medicamentului Paxlovid, produs de Pfizer Inc., la începutul anului 2022.

China se confruntă cu o explozie a infectărilor cu coronavirus după ce guvernul de la Beijing a pus capăt politicii sale stricte de "zero-COVID" la începutul lunii decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.