Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China se apropie de administrarea unui miliard de doze de vaccin anti-Covid. Malaysia va primi jumătate de milion de doze din partea Beijingului

smartradio.ro
vaccin astrazeneca

Aproximativ 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid au fost administrate în China până în prezent, iar Malaysia a anunţat miercuri că va primi jumătate de milion de doze din partea Beijingului, potrivit news.ro.

China se apropie de administrarea unui miliard de doze de ser anti-Covid, după ce, potrivit cifrelor oficiale citate de Reuters, marţi au fost administrate aproximativ 19,8 milioane.

Totalul a ajuns acum la 923 de milioane de doze.

Ministrul malaysian de Externe, Hishammuddin Hussein, a declarat că China a fost de acord să contribuie cu 500.000 de doze de vaccinuri anti-Covid dezvoltate de compania sa Sinovac BioTech.

„Această contribuţie promptă va susţine procesul de vaccinare şi va contribui la campania actuală de imunizare”, a spus Hishammuddin, citează Reuters.

La nivel mondial, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, au fost administrate până în prezent 2,4 miliarde de doze de vaccin anti-Covid.

De la descoperirea SARS-CoV-2, la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 176,6 milioane de contaminări şi mai mult de 3,82 de decese asociate bolii.

China, care are o populaţie de aproximativ 1,3 miliarde de locuitori, a raportat 103.424 de cazuri şi 4.846 de decese asociate, în timp ce Malaysia, cu peste 31 de milioane de locuitori, a înregistrat 667.876 de contaminări şi 4.069 de decese asociate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.