Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China se pregătește de un scenariu terifiant: cucerește Taiwanul, iar apoi îl apără de o forță externă, cel mai probabil SUA

Now The End Begins
china armata

Armata Populară de Eliberare a Chinei (PLA) a anunțat marți exerciții iminente menite să încercuiască și să apere insula Taiwan, a informat South China Morning Post (SCMP).

„Comandamentul de Est al Teatrului PLA a anunțat că viitoarele exerciții sunt pregătiri pentru operațiuni de protejare și blocare a forțelor combinate ale acestei insule autonome. Data încheierii exercițiilor nu a fost specificată", notează ziarul.

Chiar dacă nu e precizat, prin apărare se face trimitere la forțele care ar putea ajuta militar Taiwanul după invazie. O posibilă țară ar fi chiar SUA, având în vedere relațiile tot mai tensionate cu China după vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan.

O serie de observatori au sugerat, de asemenea, că autoritățile chineze ar putea urmări obiectivul de a reglementa exercițiile actuale la scară largă din regiunea Taiwanului.

După cum amintește publicația, cu puțin timp înainte de anunțarea unor noi exerciții militare ale armatei, președintele american Joe Biden a declarat că nu este îngrijorat de manevrele armatei chineze în zona Taiwanului.

Între timp, armata taiwaneză a început exercițiile de artilerie cu tragerea de obuze adevărate. Sute de militari au fost implicați în exerciții de tragere de artilerie și au fost implicate 40 de obuziere. Potrivit SCMP, în timpul exercițiilor, armata locală simulează respingerea unui atac asupra Taiwanului.

Situația din regiunea strâmtorii Taiwan a escaladat ca urmare a vizitei în Taiwan de săptămâna trecută a președintelui Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Nancy Pelosi. Beijingul a depus un protest puternic cu Statele Unite. Ministerul chinez de Externe a declarat că, ca răspuns la acest lucru, vor fi luate măsuri "decisive, puternice și eficiente".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.