Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China se teme de karaoke și va interzice cântecele periculoase care ameninţă 'securitatea naţională'

casti muzica

China a anunţat că va interzice în localurile de karaoke, foarte populare pe teritoriul său, melodiile considerate violente, care incită la ură sau chiar "subminează securitatea naţională", relatează AFP.

În această ţară, localurile de karaoke sunt adevărate complexe cu săli private dotate cu canapele confortabile, tablete tactile şi ecrane uriaşe, care le permit oamenilor să cânte împreună cu prietenii melodii alese din zeci de mii de titluri.

Ministerul chinez al Culturii şi Turismului a anunţat marţi crearea de la 1 octombrie a unei liste negre de melodii "cu conţinut ilegal".

Melodiile interzise vor fi cele considerate că subminează securitatea şi unitatea naţională, incită la ură rasială sau promovează secte, jocuri de noroc şi criminalitatea.

China elimină cu regularitate de pe site-urile de streaming de muzică melodiile considerate incorecte politic.

Ministerul nu a precizat în ce măsură un cântec ar putea pune în pericol securitatea naţională şi nici care este conţinutul viitoarei liste negre.

Însă, de exemplu, în 2019, mai multe site-uri de streaming din China continentală au fost forţate să retragă din catalog titlurile considerate a fi imnuri de protest. Printre acele melodii se număra "Do You Hear The People Sing?" din musicalul Les Misérables (Mizerabilii), o melodie cântată în timpul protestelor antiguvernamentale din regiunea semi-autonomă Hong Kong, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.