Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China și-a prezentat vaccinurile împotriva COVID-19: Sunt cele mai avansate proiecte din lume

coronavirus vaccin

Două companii farmaceutice chineze şi-au expus luni pentru prima dată vaccinurile împotriva COVID-19, la un târg comercial la Beijing, China sperând astfel să înlăture criticile occidentale cu privire la modul în care a gestionat începutul crizei provocate de pandemia de coronavirus, relatează AFP. Dozele de vaccin produse de companiile Sinovac Biotech şi Sinopharm se numără printre cele mai avansate proiecte din lume şi au suscitat mari aşteptări în China, potrivit Agerpres.

Vizitatorii s-au adunat luni la Beijing în jurul standurilor unde au fost expuse vaccinurile cu ocazia unui târg comercial. Intrate în faza a treia de testare pe oameni, aceste vaccinuri nu au fost încă comercializate. Producătorii lor speră însă să primească undă verde de la autorităţi pentru a fi lansate pe piaţă până la sfârşitul anului 2020.

Un oficial Sinovac a declarat pentru AFP că această companie a "terminat deja construcţia unei fabrici" capabile să producă 300 de milioane de doze pe an.

China se află în vizorul mai multor ţări occidentale, în principal Statele Unite, care îi reproşează că a reacţionat prea târziu după apariţia noului coronavirus în oraşul chinez Wuhan (centru), în decembrie 2019.

Dezvoltarea în China a unuia sau mai multor vaccinuri împotriva COVID-19 ar permite Beijingului să contracareze această imagine proastă, în condiţiile în care epidemia a lovit puternic economia mondială de la începutul anului.

Preşedintele Xi Jinping a cerut ca un potenţial vaccin dezvoltat în China să devină un "bun public global".

Dozele prezentate la Beijing se numără printre cele aproape 10 vaccinuri din întreaga lume care au intrat în faza 3 a studiilor clinice pe oameni, iar acesta este ultimul pas înainte de o posibilă comercializare.

Compania Sinopharm afirmă că se aşteaptă ca vaccinul său să protejeze împotriva virusului între unu până la trei ani.

Cele două doze necesare imunizării ar trebui, de asemenea, să coste în total mai puţin de 1.000 de yuani (124 de euro), potrivit preşedintelui companiei, citat de ziarul chinez Global Times.

Un alt vaccin chinez, dezvoltat în colaborare cu oameni de ştiinţă din cadrul armatei, va permite imunizarea împotriva eventualelor mutaţii ale noului coronavirus, a afirmat luni agenţia de ştiri oficială Xinhua.

Studiile clinice nu au fost finalizate pentru niciun vaccin la nivel mondial, deşi cel puţin 5,7 miliarde de doze au fost deja pre-comandate de la diferiţi producători.

Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că imunizarea la scară largă împotriva COVID-19 poate să nu aibă loc până la mijlocul anului 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.