Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China şi India vor continua dialogul vizând slăbirea tensiunilor asupra frontierei lor disputate

blacknews.ro
china india china

India şi China vor continua dialogul vizând slăbirea tensiunilor asupra frontierei lor disputate, au anunţat luni cele două ţări, pe fondul preocupărilor legate de un conflict mai amplu, în timp ce trupe ale celor doi giganţi economici continuă să se ciocnească în zona în litigiu, relatează Reuters.

Cele două părţi au avut un "schimb de opinii sincer şi în profunzime", potrivit unui comunicat comun al armatelor indiană şi chineză, care sunt de acord să rezolve diferenţele "într-o manieră expeditivă".

"Cele două părţi au convenit de asemenea că (...) vor continua eforturile lor eficiente în asigurarea stabilităţii (...) şi menţinerea în comun a păcii şi liniştii", potrivit comunicatului.

A douăsprezecea rundă de discuţii dintre cele două armate - şi prima întâlnire în trei luni - a fost ultima încercare de a îndepărta temerile legate de un conflict mai larg între cele două ţări, scrie Agerpres.ro.

Mii de soldaţi s-au confruntat din aprilie 2020 pe Linia de Control Efectiv (LAC) sau frontiera de facto, inclusiv la lacul glaciar Pangong.

Atât soldaţi indieni, cât şi chinezi au fost ucişi în ciocniri în iunie anul trecut - primele pierderi în luptele asupra frontierei disputate în mai mult de patru decenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.