Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China solicită tuturor țărilor să stabilească un cadru legal solid pentru combaterea rasismului

crimemoldova.com
rasism

China solicită tuturor țărilor să stabilească un cadru legal solid pentru combaterea rasismului, a declarat miercuri consilierul de stat chinez și ministrul de externe Wang Yi.

Wang a făcut remarcile într-un apel video la o întâlnire la nivel înalt pentru a comemora cea de-a 20-a aniversare a adoptării Declarației și Programului de acțiune de la Durban, care a stabilit un cadru internațional cuprinzător pentru combaterea discriminării și intoleranței.

"Țările relevante trebuie să aibă cel puțin curajul de a face față acestei istorii rușinoase, să ia măsuri pentru a elimina suferința cauzată de aceste acte și să aibă mai multă responsabilitate să preia conducerea în rezistența tuturor formelor de rasism", a spus Wang.

El a spus că Declarația și Programul de acțiune de la Durban sunt un angajament comun al tuturor țărilor, iar China a sprijinit ferm Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) în organizarea reuniunii comemorative.

Comerțul cu sclavi și colonialismul sunt principalele surse ale rasismului, a declarat el. Oamenii de origine africană și de origine asiatică, precum și indigeni, au fost victimele acestor acțiuni în trecut și încă suferă de consecințele acestor acțiuni.

China solicită tuturor țărilor să susțină o atitudine de toleranță zero și să stabilească un cadru legal solid pentru combaterea rasismului, a spus ministrul, potrivit cgtn.com.

"China a susținut consolidarea dialogului și a schimburilor între diferite rase și culturi și a dorit să se asigure că toată lumea se bucură de dreptul la dezvoltare prin eradicarea principalelor cauze ale rasismului, cum ar fi sărăcia, marginalizarea, excluziunea socială și disparitatea economică", declară acesta.

"China va continua să colaboreze cu alte țări pentru a face eforturi neîncetate pentru a elimina complet rasismul și a construi o lume în care toată lumea este egală", a spus Wang.

Adunarea Generală a ONU a adoptat miercuri o declarație politică privind lupta împotriva rasismului la întâlnire.

Declarația politică reafirmă că Declarația și programul de acțiune de la Durban și documentele ulterioare oferă un cadru cuprinzător al ONU și o bază solidă pentru combaterea rasismului, discriminării rasiale, xenofobiei și intoleranței conexe și reafirmă angajamentul statelor membre de a le pune în aplicare pe deplin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.