Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China somează SUA să permită o examinare externă a activităţilor lor bio-militare din Ucraina şi din lume

Mediafax.ro
laborator teste experimente cercetator

Statele Unite ar trebui să facă o descriere convingătoare a activităţilor lor bio-militare din Ucraina şi din lume, în cel mai scurt timp posibil, a declarat joi un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, transmite Xinhua, relatează Agerpres.

Comunitatea internaţională are preocupări majore legat de scopul cercetărilor americane din laboratoarele biologice din Ucraina şi legat de faptul dacă SUA au realizat în facilităţile lor din străinătate cercetări periculoase interzise în propria ţară, a subliniat purtătorul de cuvânt Wang Wenbin.

Partea americană nu poate păstra tăcerea ori să creeze pur şi simplu confuzie susţinând că informaţii relevante reprezintă "dezinformare", a adăugat acesta.

Purtătorul de cuvânt chinez a mai spus că pentru SUA cel mai bun mod în care îşi pot demonstra nevinovăţia constă în a oferi acces şi a permite o examinare din partea comunităţii internaţionale, îndemnând Washingtonul să fie sincer în privinţa activităţilor sale biologico-militare din Ucraina şi restul lumii şi să nu mai blocheze instituirea unui protocol de verificare al Convenţiei privind armele biologice.

Vezi și: China respinge ca 'dezinformare' o serie de acuzaţii ale NATO: 'Timpul va dovedi că poziţia noastră este de partea bună a istoriei' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.