Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China speră că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se va întâmpla într-un mod ordonat

brexit, bani

China speră că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se va întâmpla într-un mod ordonat și că blocul comunitar va reduce obstacolele în calea investițiilor chineze și va menține piețele deschise, a anunţat marți Ministerul chinez de Externe, relatează Reuters preluată de mediafax

China, cea de-a doua economie din lume, a observat pe Brexit anevoios, fiind îngrijorată nu numai de potențialele turbulențe de pe piață în urma unei ieşiri dezordonate, ci și de pierderea vocii de susținere a Marii Britanii privind comerțului liber cu Uniunea Europeană.

"China speră să vadă că Brexitul continuă într-o manieră ordonată și este pregătită să avanseze relațiile China-UE și China-Marea Britanie în paralel", a transmis ministerul într-un document politic de lungă durată legat de UE.

UE și China se află adesea în conflict în ceea ce privește aspectele legate de comerț și alte aspecte, UE împărtășind multe dintre aceleași preocupări cu Statele Unite în ceea ce privește accesul pe piață, dezechilibrele comerciale și protecția drepturilor de proprietate intelectuală.

Blocul comunitar este cel mai mare partener comercial al Chinei, în timp ce China este cel mai mare partener comercial după Statele Unite.

UE a făcut presiuni pentru un acces mai bun la piața chineză pentru companiile sale, în timp ce China s-a arătat deranjată de ceea ce consideră a fi o restricție neloială privind investițiile chineze în UE.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.