Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China spune că un obicei preferat și de români îi ucide peste un milion de cetățeni pe an

chic-elite.ro
fumat

Peste un milion de persoane mor anual în China din cauza bolilor legate de consumul de tutun, potrivit unui studiu realizat de Comisia Naţională de Sănătate şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a fost publicat miercuri, relatează EFE.

Studiul, publicat pe site-ul OMS din China, asigură că există peste 300 de milioane de fumători activi în ţară şi că 26,6 % dintre persoanele de peste 15 ani fumează, scrie Agerpres.ro.

Studiul prognozează astfel că în 2030 vor fi 2 milioane de decese în China din cauza tabagismului şi că numărul va ajunge la 3 milioane în 2050.

De asemenea, OMS evidenţiază "relaţia existentă între tabagism şi bolile respiratorii cronice, tumorile maligne, bolile cardiovasculare şi diabetul".

Bolile cronice reprezintă 88 % din totalul deceselor în China, potrivit studiului.

"Numărul total al fumătorilor care se vor îmbolnăvi sau vor muri din cauza tabagismului va creşte în următorii ani în pofida măsurilor luate în acest sens în ţară", a declarat ziarului Global Times, cercetătorul Chen De.

În ultimii ani, multe oraşe au interzis fumatul în spaţiile închise şi pe viitor vor fi lansate mai multe campanii de prevenire, mai ales în rândul tinerilor, a spus Chen.

Studiul notează, de asemenea, că "există multe dovezi că ţigările electronice nu sunt sigure", astfel încât "consumul lor presupune un risc pentru sănătate".

În 2017, metropola Shanghai a promulgat o lege care interzice locuitorilor săi fumatul în spaţiile publice sau în zonele recreative, alăturându-se astfel capitalei Beijing care a lansat o ordonanţă în acest sens în 2015, sau oraşului Shenzhen (sud).

Cu toate acestea, fumatul este o practică amplu răspândită în China şi în multe oraşe ale ţării pot fi văzuţi rezidenţi aprinzându-şi ţigările în unele baruri, restaurante, birouri sau în alte spaţii închise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.