Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China susține lupta împotriva migrației ilegale, după descoperirea celor 39 de morți într-un camion din Marea Britanie

china, hacker

Autoritățile din China au făcut apel la realizarea de eforturi colective pentru a contracara traficul de persoane la nivel internațional, după ce 39 de cadavre aparținând unor naționali chinezi au fost descoperite într-un camion din Marea Britanie, relatează site-ul agenției The Associated Press, potrivit Mediafax.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului pentru Afaceri Externe al Chinei, Hua Chunying, a transmis vineri sprijinul Beijingului acordat luptei împotriva traficului ilegal de persoane, solicitând comunității internaționale concentrarea eforturilor pentru contracararea acestui fenomen.

Citește și: Un mare scandal stă să BUBUIE în PNL: favorit de pe lista cu miniștri din cabinetul Orban, denunțat la DNA

„Comunitatea internațională ar trebui să-și întărească cooperarea în acest domeniu, consolidând transferul de informații în acest sens, și să efectueze intervenții timpurii asupra acestor activități pentru a preveni apariția altor tragedii de acest fel în viitor”, a declarat Chunying.

Oficialul chinez a informat, în cadrul aceluiași comunicat, că naționalitatea și identitatea victimelor nu a putut fi confirmată până în prezent. „Poliția britanică se află într-un proces intensiv de verificare, dar nu este capabilă să confirme (identitățile cadavrelor, n.red.) în acest moment”, a adăugat aceasta.

Traficul ilegal de persoane provenind din China s-a diminuat în ultimii ani datorită unei creșteri economice interne rapide. Cu toate acestea, unii chinezi, cu precădere cei care dispun de un nivel inferior de educație, continuă să migreze către Europa și America de Nord, fiind convinși de garanțiile unor salarii mai mari decât în statul originar și neținând cont de riscurile implicate de transportul acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.