Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China: 'Suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului creează un precedent periculos'

CGTN
rusia china

Suspendarea Rusiei din Consiliul Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (UNHRC) va crea un precedent periculos, a declarat vineri Ministerul chinez de Externe, informează cgtn.com.

Adunarea Generală a ONU a adoptat joi o rezoluție de suspendare a calității de membru al Rusiei în cadrul UNHRC, cu sediul la Geneva, din cauza unor rapoarte privind "încălcări și abuzuri grave și sistematice ale drepturilor omului" de către trupele rusești în Ucraina. Votul rezoluției a fost susținut de 93 de membri, în timp ce 24 de membri, inclusiv China, au votat împotrivă, iar 58 s-au abținut.

Ministerul rus de Externe a declarat la scurt timp după aceea că și-a încetat calitatea de membru al Consiliului.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă la Beijing, că țara se opune politizării sau instrumentalizării problemelor legate de drepturile omului și se opune exercitării de presiuni asupra altor țări în numele drepturilor omului.

El a spus că rezoluția privează Rusia de calitatea de membru legitim al Consiliului pentru Drepturile Omului, care este "o chestiune importantă care trebuie tratată cu cea mai mare delicatețe".

El a adăugat că rezoluția nu a fost redactată într-o manieră deschisă și transparentă, o practică ce nu face decât să agraveze diviziunile dintre statele membre și să intensifice contradicțiile dintre părțile implicate, ceea ce nu este favorabil dezescaladării conflictului.

Zhao a declarat că demersul UNHRC va crea un precedent nou și periculos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.