Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manevre militare în zona asiatică: China a trimis 21 de avioane și 5 nave în jurul Taiwanului

China Taiwan

Ministerul Apărării taiwanez a anunţat sâmbătă că a detectat 21 de avioane şi cinci nave chineze acţionând în jurul Taiwanului, în contextul în care China îşi continuă exerciţiile militare în apropierea insulei, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Ministerul citat a menţionat că niciun avion chinez nu a depăşit linia mediană din strâmtoarea Taiwan, o barieră neoficială între China şi Taiwan.

Începând din 4 august, China a organizat manevre militare de amploare, mobilizând avioane, nave şi rachete balistice în şase sectoare din jurul insulei Taiwan, ca răspuns la vizita la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi.

Armata chineză a explicat că prin operaţiunile comune ale forţelor aeriene şi maritime în jurul insulei Taiwan şi-a "testat eficient" capacitatea de luptă.

Taiwanul are un guvern independent din 1949, dar China consideră că insula face parte din teritoriul său. În 1979, Washingtonul a întrerupt în mod oficial legăturile diplomatice cu autorităţile de la Taipei şi a stabilit relaţii cu Beijingul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.