Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China va aloca 27 de miliarde de dolari pentru a repara pagubele produse de cele două cutremure

china

Guvernul chinez a aprobat alocarea a 180 de miliarde de yuani (27 de miliarde de dolari) pentru repararea pagubelor şi acordării de asistenţă victimelor provocate de cele două seisme care s-au produs săptămâna aceasta în vestul ţării, relatează vineri EFE, potrivit Agerpres.

Din acest total, 15 miliarde de dolari sunt destinaţi provinciei Sichuan, unde marţi noaptea un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe Richter a provocat 20 de morţi şi peste 400 de răniţi, precum şi pagube însemnate în parcul natural Jiuzhaigou, unul dintre cele mai vizitate din China. 

Restul de 12 miliarde de dolari vor fi destinaţi regiunii autonome Xinjiang, de la frontiera cu Asia Centrală în nord-vestul Chinei, unde un alt seism de 6,7 grade pe Richter, produs miercuri dimineaţa, la câteva ore după cel din Sichuan, a provocat 32 de răniţi şi pagube la peste o mie de case din districtul Jinghe. 

Echipe de salvare şi de asistenţă umanitară continuă să acţioneze în cele două regiuni devastate pentru a ajuta victimele şi sinistraţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.