Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China va aplica măsuri de retorsiune în urma noilor tarife impuse de SUA

sua china

Beijingul a anunțat marți că nu are de ales și că va impune măsuri de retorsiune după ce Statele Unite au anunțat că vor impune noi tarife asupra unor importuri din China, relatează site-ul agenției Reuters preluat de mediafax.

Declarația Beijingului a fost făcută la câteva ore după ce președintele american Donald Trump a decis să impună tarife de 10% la importuri din China, în valoare de 200 de miliarde de dolari.

"Pentru a își apăra drepturile legitime și interesele și ordinea în comerțul liber internațional, China nu are de ales decât să impună măsuri de retorsiune", a informat Ministerul Comerțului într-un comunicat, fără a da mai multe detalii.

"Statele Unite insistă să mărească tarifele, provocând mai multe incertitudini în negocierile privind comerțul bilateral. China speră că Statele Unite vor recunoaște consecințele negative ale acțiunilor sale și vor adopta măsuri convingătoare pentru a își corecta comportamentul", se mai arată în comunicat.

Impozitele vor intra în vigoare începând cu 24 septembrie, pornind de la 10% și crescând la 25% de la începutul anului viitor, cu excepția cazului în care cele două țări ajung la un acord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.