Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China va furniza un milion de doze de vaccin Sinopharm pentru Nepal

Sinopharm
Sinopharm vaccin

China a anunţat miercuri că va dona un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 pentru Nepal, fiind cea mai recentă asistenţă internaţională acordată acestui stat din Himalaya puternic afectat de pandemia de coronavirus, relatează dpa.

Preşedintele chinez Xi Jinping a făcut anunţul în cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său din Nepal, Bidya Devi Bhandari, a declarat Hou Yanqi, ambasadorul Chinei la Kathmandu, potrivit unui mesaj postat pe Twitter.

''Preşedintele chinez Xi Jinping a anunţat că China va furniza un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru Nepal în cadrul unei asistenţe subvenţionate'', a scris ambasadorul chinez pe Twitter.

Anterior, China a oferit Nepalului 800.000 de doze de vaccin Sinopharm. Până în prezent, Nepalul a imunizat în jur de două milioane din cei aproximativ 30 de milioane de locuitori, în principal cu vaccinuri furnizate de India şi China, scrie Agerpres.ro.

Al doilea val al pandemiei a fost alimentat în principal de noi variante ale virusului descoperite pentru prima dată în India, cu care Nepalul are o graniţă deschisă de aproximativ 1.770 de kilometri.

Nepalul a înregistrat miercuri 6.714 de noi cazuri şi 145 de decese cauzate de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.